Vilket härligt firande

Lördagen den 12 september firade ett stor antal boende i alla åldrar att det i år är 40 år sedan området stod klart för inflyttning.

Den senaste tiden har vi dagligen påmints om värdet av en trygg plats att bo på. Bärnstenens samfällighet är och har varit en sådan i 40 år. Ett bevis för det är att många av de som först flyttade hit fortfarande bor kvar i området. Samtidigt har en ny generation börjat sätta färg på området. Mängden barn som bor här blir fler för varje år.  Det bådar gott för framtiden.

Att bo i en samfällighet är lite speciellt. Vi delar på ansvaret för sådant som andra måste sköta själva, vi har ansvar för sådant som ibland sköts av någon annan. Det ger oss stora möjligheter att påverka vår närmiljö. Vi har valt att sammanfatta det i en slogan, “Tillsammans gör vi det bättre“. Den rymmer mycket och sammanfattar vad det handlar om.

Med den goda stämning som fanns i lördags kring hoppborg, popcornmaskin, tipsrunda, korv med bröd och kaffe osv. har vi väldigt goda förutsättningar inför framtiden att fortsätta se till att vårt område är en bra plats att bo på.

Under “Bilder” i menyn finns ett album med lite bilder från dagen. Fler kommer kanske till allt eftersom. Klicka här för att se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.